Maak je eigen tuincocktail! Met fruit, kruiden of verse groenten uit de moestuin. Easy does it, en dat weten wij Nederlanders als geen ander, als uitvinders van de korenbrandewijn ofwel jenever, gemaakt van – jawel – jeneverbes.
Het is eigenlijk gewoon een kwestie van goed mixen, mét of zonder alcohol. Om je enthousiast te maken hier een voorbeeld:
• kopje verse blauwe bessen
• 10 blaadjes verse munt
• ½ limoen, in 4 parten gesneden
• scheut siroop of 1 el suiker
• witte rum
• 120 ml sodawater of ander bruiswater
• ijsklontjes
Doe de blauwe bessen (houd er een paar achter de hand), muntblaadjes en 1 partje limoen in een glazen pot. Maak alles fijn met een cocktailstamper, zodat de muntolie en het bessen- en limoensap vrijkomen. Voeg 2 partjes limoen en de siroop toe. Stamp weer. Vul de pot met crushed ice (ijsblokjes in theedoek stukslaan), een scheut witte rum en een beetje sodawater. Sluit de pot af met een deksel en schud stevig. Deksel eraf, voeg het resterende sodawater toe en garneer met een paar blauwe bessen, een takje munt of schijfje limoen. Proost!
Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee